Articole

Munca echipei foto video la o nunta!

Vrem sa informam clientii din acest domeniu, legat de ce inseamna sa fii fotograf sau cameraman la un eveniment. Majoritatea oamenilor nu inteleg de ce se cer anumite preturi pentru cateva ore de filamre sau cateva sute de fotografii la o nunta. Este destul de simplu si o sa trecem prin cativa pasi din activitatea noastra la un eveniment. In priml rand echipa trebuie sa stabileasca un plan de actiune, cum se petrece evenimentul unde trebuie sa se plaseze pentru a lua cadre bune si foarte important trebuie sa fie mereu atenti la tot ce-i inconjoara pentru a profita de un pom, o floare, soarele care bate dintr-o anumita directie si tot ce poate duce la o fotografie frumoasa sau o filmare reusita. Urmeaza deplasarea echipei, care poate sa fie in diferite locatii, de exemplu : acasa la miri, la biserica, o sedinta foto intr-un parc sau o locatie mai inedita, poate o cladire veche sau o plaja daca este cazul. Seara urmeaza restaurantul unde distractia se dezlantuie, invitatii se distreaza iar echipa foto video trebuie sa urmareasca fiecare moment in parte pentru a nu rata un moment special.

Ca fotograf trebuie sa modifici fiecare setare a aparatului aproape la fiecare cadru tras, sa ajustezi blitul daca este prea puternic sau prea slab, dar nu o sa intram in toate detaliile. Pentru cameraman treaba este putin mai complicata, operatorul nu are cum sa vorbeasca sa se miste prea rapid atata timp cat inregistreaza. trebuie sa-si concetreze mainile pe camera pentru a nu da o imagine tremurata si la fel si el trebuie sa ia in considerare setarile camerei. Daca este dotat cu o vesta cu stabilizator cu atat mai greu se mai adauga 10 Kg in plus pe care trebuie sa le manevreze. Intr-un final urmeaza partea la care lumea crede ca echipa a terminat si toata lumea pleaca catre acasa sa se odihneasca dupa nunta. In speranta ca in cateva zile se intalnesc cu echipa sa le predea materialele finalizate. Dar nu este chiar asa, dupa eveniment pentru echipa foto video urmeaza partea de editare care poate sa dureze si o saptamana sau chiar mai mult. Un fotograf profesionist trebuie sa editeze fotografiile sa ajusteze culorile sa modifice contrastele sa se ocupe de albumul foto cea ce dureaza o perioada buna de timp. Cameramanul preda materialele inregistrate unui video editor care editeaza si monteaza filmarea, iar un proces care dureaza si 2 saptamani. Montaje, taieri de filmare, tranzitii, randari, corectare de culori, in programe speciale se creeaza grafica pentru intro, etc.

Dupa care materialele se pun pe stickuri de lemn folosind o carcasa gravata cu numele mirilor si ea fiind confectonata manual tot din lemn. Acestea fiind spuse in cateva randuri incercand sa acoperim cat mai mult din munca noasta si sa nu va plictisim, este o meserie frumoasa dar si foarte obositoare dar atata timp cat este facuta din pasiune, uiti ca esti la o nunta sau la un botez si parca petreci in sinea ta o data cu mirii.

De ce sa inchiriez servicii foto video pentru nunta mea?

Auzim tot mai des aceasta intrebare si nu este mare lucru sa-ti dai seama de ce ai nevoie de o echipa de profesionisti pentru un eveniment foarte important cum ar fi o nunta sau un botez. Un fotograf bun de exemplu poate sa iti ofere niste poze de neuitat care si peste 10 ani daca le privesti, parca spun aceeasi poveste, ca in ziua in care au fost facute. Transmit aceeasi emotie. Este foarte important sa alegeti oameni cu experienta care ofera siguranta pozelor bine facute si nu o sa va treziti cu niste fotografii albe sau negre. Verificati portofoliul fotografilor si al cameramanilor inainte de inchiriere.

Este bine sa avem si un cameraman profesionist care are un portofoliu vast si va poate oferii o filmare buna. Sunt sigur ca va doriti peste ceva timp sa va uitati pe stikul cu filmarile sau DVD-uri si sa va aduceti aminte cu drag de acele momente, care v-au bucurat. Calitatea face si diferenta intradevar si conteaza ca operatorul sa aiba o camera profesionala FUll HD ca sa ofere o inalta calitate a imaginii.